Jaago sõprade ring 12. mail: emadepäeva-eri!


Selle hooaja viimane (päriselt ka, viiiiiiiimane korraline, rohkem enne sügist ei saa!) Jaago sõprade ring on ilus, õrn. nostalgiline, naiselik ja shabby ühtaegu. Et nädala nurga tagant piiluvad ka emadepäeva karvased kõrvad, võib mokaotsast veel lisada, et väga emadepäevakingi-pärane ka. Kuigi juuresolevalt pildilt on see vist isegi selge.
Tegemisele tuleb nimelt vanade fotodega ehtemedaljon, mil kaunistuseks pisikesed roosid, pärlid ja helmed. Just täpselt parajal määral funktsionaalne (kantav, noh), samas selline, mis toob täisverelistel emadel ja vanaemadel kindlasti pisikese niiskuse silmanurka. Kuis teisiti saakski, kui käiku lähevad lapsepõlvepildid ning laste(laste) fotod. Niisiis on sul õpitoaga koos ka kink kohe olemas- iseendale, emale või (vana)vanaemale.
Tuleb põnev õhtu, sest selgeks saab (tadaa!) lausa kaks tehnikat. Esteks õpime ära, kuidas ühendada turvaliselt ja vastupidavalt omavahel klaaskamee, pilt ja kameealus. Seda esimest etappi oleme korra juba teinud ka, lähemalt loe siit. Aga- nagu klassikalises üheksakümnendate reklaamis- "see pole veel kõik". Teen Su tuttavaks mitmekülgse uue materjaliga, mis lööb laineid eelkõige tehislillemaailmas ja scrapbookijate hulgas- nimelt Foamiraniga, millest valmistame kaunistuslilled. Pildil nähtavate õite eeskujuks on üks mu kevadlemmik- aasia tulikas ehk ranunculus- ja Foamiran oma kasutusviisidega võimaldab lille tõepoolest ülielutruuks kujundada.
Õhtuga valmib niisiis pildimedaljon ja lillkaunistus ning edaspidi saad sarnas(t)es tehnika(te)s teha väga eripalgelisi ehteid prossidest ja kõrvarõngastest peaehete ja juuksekanistusteni välja. Et õpitoast täit lusti tunda, anna hakatuseks teada oma osalusest. Seejärel leia pilt (iseendast, lapsepõlvest, oma lapsest, ...), mida soovid medaljonis näha ja saada see hiljemalt neljapäeva, 11. mai hommikuks mulle. Arvesta, et medaljoni läbimõõt on umbes 3 cm, seega ei tohiks pilt väga kribu olla ja resolutsioon olgu ka piisav. Prindin pildi laserprinteril vajalikus mõõdus kettakesena välja ja see ootab õpituppa tulles sind juba ees. Muust veel niipalju, et kui Su majapidamises leidub kuuma liimi püstol, pista see palun koos liimipulkadega kotti. Käepärased väikesed käärid kuluvad ka ära. Kõik muu vajalik on meil olemas- Foamiranist, medaljonikraamist ja ehtekettidest töövahendite ja juhendamiseni välja. Osalemistaks on 10 eurot, piparmünditee ja hea seltskond käib kauba peale ;). Algus 18.00, ikka Jaagol.
Peatse kohtumiseni!


Kommentaarid