Jaago sõprade ring 13. aprillil: tüllseelik



Selle kevade märksõna paistab olevat deja vu, sest päritakse mitmete õpitubade kohta, mida olen juba teinud- noh, et kas ei saaks ikkagist veel korra. Ega ma kade pole, teeme! Seekord siis seelikuid, ikka neid tülliselt lehvivaid ja lendlevaid. Selgelt asjakohane teema, sest millal siis veel ülinaiselikku tüllivahtu kanda kui mitte kevadel ja suvel. Alusseelikuna, pealisseelikuna, pikki, lühikesi, vahepealseid, kuidas daamid iganes soovivad! Muide, teeme selgeks ka selle, kuidas volüümikamad daamid saavad seda ilu ilma põhukuhjatundeta pruukida ;)


Korra on tüllseelik meil juba teemaks olnud, aga sellest pole midagi, sest vahepeal olen õmmelnud-kokku pannud paar toredat "jälle teisiti" seelikut, mille retsepti jagan heal meelel teiegagi. Viimane tüllseelikueksperiment, mis juuresoleval pildil hädiselt ka näha on, sündis paari tunniga MHG veebruariballi eel ning on kokku käristatud vana-kooli kombineest (aitäh, Marju!), mille allserv hoopis kaeluseks keeratud, vintage-boolerojakist ning tülliportsust.



Õpitoas saab selgeks

¤ tülli ettevalmistus, lõikamine ja traageldamine;
¤ tülliserva viimistlemine;
¤ tülli krookimine ja
¤ seelikuks kokkupanek kahel eri moel.
Niisiis, kui tunned, et Su täiuslikust kevadest puudu vaid seelik, siis vutt-vutt-vutt, õpituppa. Kohtume 13. aprillil kell 18.00, ikka Jaagol. Kui tahad seelikule kohe hoo sisse saada, võta palun kaasa vähemalt 6 meetrit tülli (1,5m laiust), sobiva tooniga niiti, vööümbermõõdu jagu laia värvlikummi ja õmblusmasin. Kui soovid enne asja selgeks saada ja alles siis ostlema siirduda, on kõik käeharjutusteks vajalik kohapeal olemas. Purki palun 7 eurot, vahetuspapu kaasa, hea tuju niikuinii. Anna ette teada ka, et oled käpp.
Lehvivate seelikuteni!


Kommentaarid