Uus saviõdaguteema 12. aprillil: suvised pokaalid


Pügasin Villemi ära. Meie pontsakas kuts muutus paugupealt saledaks kõrgejalgseks... hmm, hurt on siiski liialdus, aga peenemat sorti linnukoeraks igatahes. Metsas käies oli tal kõigega umbes poole rohkem asja ja energiat.


Ah et kuidas see juuresoleva pildiga seostub? Aga vaat nõnda, et Villemi pügamine on selge märk - suvi pole enam kuigi kaugel. Ja suvi, teadagi, tähendab paljusid pirakaid jäätiseportse, kihisevaid vahuveine, jääkuubikutega jahutavaid jooke ja muud säärast.


Ülalolevast tulenevalt on seega loogiline, et saviõdagusarja selle kevade viimaseks teemaks on
vahvlimustrilised pokaalid
mis sobivad kõigi nimetatute tarvitamiseks nagu valatult. Värvivalik on suviselt pastelne, glasuurimiseks kasutame roosat ja helesinist ja õunarohelist ja päikesekollast ja...


Valmistame terve suure pere jagu pokaale, viis tükki vähemalt. Kui soovid rohkem, pead ehk mõne järeleaitamistunni võtma, aga seegi on võimalik. Trehvame kolmel kolmapäeval üle nädala, kahel korral tegeleme savi, ühel korral glasuurimisega.
Osalemistaks on kokku 37 raha, etteregistreerimine vajalik ja palutud.  Pokaalid-peekrid, olgu veel öeldud, pole üldse kohustuslikud, võid õdagule ka oma mõtetega tulla. Oodatud on nii need, kel savikogemus juba kopsakas kui ka need, kel käsil esimene kord.


Hooaja lõpupunkti ja ühtlasi suve avalause paneme üheskoos kirja veel nädal hiljem mõnusa jäätisepiknikuga! Siis on igaühel omad pokaalid juba varnast võtta.


Et asi pildiliselt ka igati selgeks teha, võtsime Jaagupiga ühel mõnusal (kuigi mõnevõrra tatisel) kodupäeval ette meie uute jäätisepokaalide pildistamise. Asjakohase sisuga muidugimõista. Tundsime üksteisest, jäätisest ja uuest 50-millimeetrisest objektiivist suurt rõõmu, küllap paistab see ka piltidelt välja.
Peatse kirjutamise-kohtumiseni!


Kommentaarid