Jaago talu roosa Instagrami-väljakutse



Instagram on saabunud, et jääda (no vähemalt mõneks ajaks, kuni tuleb miskit uut ja huvitavamat). Kui Sa veel ei tea, mis see on, siis siinkohal vaba tõlge Instagrami enda meeskonnalt: "Insta on lõbus ja kiiksuga viis jagada fotode vahendusel sõpradega enda eluhetki. Klõpsa oma nutikaga pilt, vali filter ja muuda pilt mälestuseks, mida alati alles hoida. See lubab Sul oma sõpradele pildi kaudu kaasa elada just sel hetkel, mil pilt tehakse."
Nu peen! Põhimõtteliselt siis pildil (ja videol) põhinev voog oma elus toimuvast, mida on muuhulgas lihtne edasi jagada näiteks Facebooki ja Pinteresti kaudu. Isiklik, vahetu, up-to-date ja on-the-spot, kasutatava meediumi (enamasti ju nutitelefon oma rohkem või vähem asjaliku kaamerasilmaga) eripära tõttu kohati ka pisut udune ja värisev :).
Selle vahetuse (vahetu-olemise) mõttes on Insta lahe tööriist ka neile, kes tahavad oma tegevusega laiemat avalikkust paeluda. Välja mõõdetud ja kaunilt kujundatud-töödeldud ilupildid on muidugist toredad, aga tegelikult toimub kõigil ka siin ja praegu nii palju põnevat. Instagram on selle jagamiseks täpselt loodudki.
Olen Jaago talu Insta-konto jaoks hoogu ja julgust kogunud juba mõnda aega. Venimine on tingitud esiteks sellest, et olen oma nutitelefoniga ikka veel mõneti koba. Mõnda aega oli mul naljaasi vastata telefoni helisedes kõnele, panna kõlistaja kõrvaga ootele, helistada enese teadmata mõnele teisele numbrile, lülitada telefon lennukirežiimile ning tagatipuks endast pilt ka teha ka. See kohukese-periood on praeguseks küll möödas, aga kaamerasätted on ikka veel harjumatud.
No ja teiseks kohe ei teadnud, kuis härjal sarvist haarata. Lihtsalt pilte lisada? Neis mingi korrapära tekitada? Ühe teema juurde jääda? Era ja avalik segada? Ääää... Aga mida ma siin ikka võdisen, otsustasin, et kõige targem on, pea ees, sisse karata. Seega algab täna

Jaago talu Instagrami 30-päeva foto-väljakutse 
"Iga päev on tiba roosa"
#päevaroosa/ #pinkoftheday
Mis see siis õite tähendab?
Järgneva kolmekümne päeva jooksul leiad Jaago talu Instagramist iga päev ühe pildi, kus püüan roosat. Ükskõik, mis kujul, ükskõik, mis suuruses. No mis sa teed, kui see värv mulle meeldib! Suvel kuulsin suhteliselt inetu "mida-vanem-eit-seda-roosam-kleit" vaimukuse asemel hoopis mõnusamat: "mida vanem daam, seda roosam kraam". Paistab, et minu puhul kipub see küll paika pidama. Varuvariandina võimaldab see mul alati Tirtsu pildistamisel tanki panna, sest temagi on roosa-fänn. Jääb roosa!
Et kõik projektid sujuvad paremini, kui endale miskised eesmärgid ka püstitada, siis nii saabki olema. Minu väljakutse eesmärk on tõsta nende päevadega Jaago talu Instagrami konto jälgijate arv praeguse kesise kahekümne pealt (umm...pigistan silmad omaenda vaprusest korraks kinni) kümme korda suuremaks. Kahesajani seega. Eesmärk täidetud, luban endale midagi ilusat. Roosat näiteks :)
Kas Sina oled ka üks kahesajast?
Näeme meie Instagramis!

Kommentaarid