Jaago sõprade ring 28. jaanuaril: mõtted ja teod korda!

Jaago sõprade ringi aasta esimene teema sai alguse tegelikult juba 2014. aastal, kui pingipoolik ja koogivõlur Merle oma perega kinkis meile jõuludeks Liisi Elkeni seinakalendri. Mõningase esialgse skepsise (olen nii suurepärane unustaja, et lisaks sündmuste unustamisele on minu käes kökimöki unustada ka nende ülesmärkimine või, kui juhtumisi ongi õnnestunud märkida, siis ülesmärkimise vaatamine) asemele sigines peagi arusaam, et pidevalt silma all olevat ilusat asja on oluliselt raskem ignoreerida kui alati "kuskil mujal" viibivat märkmikku  ja nii said aasta edenedes kalendris olevad kuupäevad üha suuremat koormust. Sel aastal soovisin just samasugust kalendrit, et asjad jälle hästi meeles seisaks, aga Liisi disain oli minu ja meie kodu jaoks seekord pisut liiga käre ja geomeetriline. Niisiis, mõtlesin, teen ise kalendri, mis seal ikka, eks! Selliste korralike tühjade ruutudega asjade üleskirjutamiseks ning ilusa väljanägemisega. Seda enam, et minu lemmik-veebikoht Pinterest on sellealast inspiratsiooni pilgeni täis. Käkitegu!
Põmaki! veeres esimene ja ühtasi otsustavaks saanud takistus kolinal mu teele. Kalendri vaatepunktist asub Eesti nimelt  ühes väga napakas tsoonis, kus nädalad algavad - oo häda!- esmaspäevaga. Mitte pühapäevaselt, nagu muudes maades ilmselt sinise esmaspäeva vältimiseks asi korraldet on. Ja sellest tulenevat osutusid täiesti kasutuks ka kõik reipalt S tähe ja vastava pühapäevase kuupäevaga algavad imeilusad pdf-id kohe kasutusvalmis 2016. aasta kalendritega. Veetsin (etteruttavalt võib öelda, et täiesti kasutult) hea mitu tundi ponnistades mõningatest jpg-dest oma veebipõhiste mitte-nii-paljude-võimaluste-kujundusprogrammidega meie riiki sobivat kalendrit ümber ehitada, aga jätsin tulemusi (õigemini tulemusetust) nähes peagi asja pooleli. Siis aga hakkasid kuhjuma sündmused, peokutsed ja ettepanekud, mis nõudsid ikkagi kuskile kirjutamist ning sellest tulenevalt ka tegusid. Asusin tööle. From the scratch, nagu selles keeles öeldakse, mille kalendrist mul üldse tolku pole.
Kahepäevase töö tulemusena valmisid kaksteist lehte, mis mind rahuldasid. Ookerkollased jooned (selle aasta värv!), sellega imehästi haakuv lemmikvärv türkiissinine kuu päises, vahvad kuud illustreerivad pisipildid ning lustakas font. Sinise võimendamiseks sai kalendrialus endale ilusa türkiisivärvi mustrilise kuue ja valmisolek uue aasta sündmused sisse kolida oligi sündinud.
Pika jutu lõpetuseks annan nüüd kõigile huvilistele ka võimaluse omal nahal tuvastada, kui elumuutev ja unustamist vältiv võib olla üks hea kalender. Selle teadasaamiseks ei tule teha muud, kui 28. jaanuaril meiega Jaago sõprade ringis kell 18.00 liituda. Iga osaleja (kes enne oma tulekust märku ka annab, eks!) jalutab koju omaenda koju sobiva seinakalendriga ning saab lisaks ka faili, et omal käel kalendritegusid jätkata.
Toasoojaks läheb purki 5 eurot, kõik vajalik on meil olemas. Soovi korral võid siiski kaasa võtta sobiva mustriga paberit (noh, et kui väga kindel soov just sellise taustaga kalender saada).
Peatse kirjutamise-kohtumiseni!

Kommentaarid