Aasta viimane Jaago sõprade ring 11. detsembril: kuhjaga jõule!

Mõni nädal tagasi tuli Jaagup lasteaiast koju ja ütles, et temal on nüüd rinnas jõululuuk avanenud. No super! Selline luuk võiks kõigil olla. Teed aga lahti ja ongi jõulumeeleolu käes. Võib-olla oledki Sina üks neist, kel esimesest advendist saadik on kodu täies jõulupurjes ja tunne peal. Teistel lihtsurelikel aga asjad tihti nii ei käi. Võibolla on Sul olnud nii kiire, et pole aega olnud sussigi aknalauale panna, muust rääkimata. Selle aasta viimane Jaago sõprade ring kavatseb selles vallas nüüd midagi ette võtta. 
Istusin ja murdsin pead, mis täpselt võiks olla jõulutunde tekitamiseks kõige parem teema. Mul endal näiteks tuleb jõulutunne peale kingiplaanide, kodu ehtimise ja jõulumagusa valmistamisega. Ei saatsinud ühtki ideed võtta, sest siis tulnuks ju teised jätta. Kuni jõudsin mõttele, et teeks seekord ikka kohe kuhjaga! 
Niisiis, seekord traavib iga kohaletulnu meilt koju vähemalt ühe jõulupärjaga, mis uksele või aknale riputada (kuigi "pärg" pole päris akuraatne termin, sest tegu on pigem efektse jõulusüdamega, mida kõigele lisaks ülilihtne valmistada), ühe jõulupunase kaunistusega, mis kogu toale jõuluse ilme annab (igati selleaastaste trendidega kooskõlaks, vihjeks võin öelda matrjoška) ning ühe jõulumagusaportsuga, mille võib koduteel ise ära süüa või siis hoopis kellelegi kingiks viia (teatavasti jõuluaegsed kalorid ei lähe arvesse :)).
Koduülesanne on ka, lausa kolmeosaline. Kõigepealt leia valge või, veel parem, ihukarva sokk (ühest piisab) ja võta kaasa. Juustud pese enne puhtaks, aga augud võivad küll sokil sees olla. Pole vist vaja lisada, et seda sokki ei näe omanik enam kunagi. Õigemini näeb, aga sihtotstarbeliselt enam kasutada ei saa. 
Teiseks leia kaasavõtmiseks üks traadist keeratud riidepuu, selline, mis tavaliselt keemilisest puhastusest kaasa antakse. Tegelikult püüan need ise hankida, aga võib juhtuda, et ebaõnnestun, sest keemilisest puhastusest neid osta ei saa. Küll võib juhtuda, et lahke keemilisetädi annab need sulle tasuta kingiks. Seega sõltub see, kas riidepuud on mul olemas, sellest, kui vastutuleliku tädi leian, aga usun, et igas majapidamises on mõni selline riidepuu niiehknaa ripakil. Ning kolmandaks anna oma tulekust teada ja pista tasku 5 eurot. Muu vajalik on meil olemas.
Peatse kohtumiseni, eks!

Kommentaarid