Pilliroohoone ehitamise ja savikrohvimise koolitused Jaagol

Sel suvel juhtub Jaagol põnevaid asju: käsitööküün hakkab ilmet võtma. Ja teil kõigil on võimalus sellest osa saada ja kaasa lüüa. Pihta hakkame juba juunis: neli päeva kestva pilliroopakkidest hoone seinte püstitamise koolitusega. Oled sa kunagi mõelnud, et tahaks sellest loodussõbralikus ehitusviisist rohkem teada ja ehk isegi ühe savikrohviga kaetud pilliroo- või põhumaja püsti panna? Siis sea oma sammud 15.-16. ja 29.-30. juunil kindlasti Jaagole. Kui kõigil päevadel ei saa, siis võid osa võtta vaid mõnest.

Koolituse teoreetiline osa tutvustab savi- ja põhuehituse ajalugu, erinevaid ehitustehnikaid, materjale, karkassi ehitamist ja põhupakkide ladumist. Praktilises osas püstitame Jaago talu käsitööküünile pilliroopakkidest seinad. Kõige selle tulemusel on Sul edaspidi oskused ise pilliroo- või põhupakkidest savimaja ehitamisega hakkama saada.

Juulis jätkame nelja kahepäevase savikrohvikoolitusega, mis toimuvad 5.-6., 11.-12., 18.-19. ning 25.-26. juulil. Neil koolitustel käsitleme nii teoorias kui põhjalikus praktikas savikrohvimise erinevaid etappe: pinna ettevalmistamist, sisseviskekihti, põhikrohvi ja viimistluskihti, sobivaid materjale, töövahendeid ja krohvi valmistamist. Jälle võib osaleda kõigil päevadel või osa võtta vaid mõnest. Täpsem info Jaago talu kodulehel www.jaagotalu.eu

Pilliroohoone püstitamise koolitust juhendab tunnustatud põhuehitusspets Knut Klais (OÜ Loodusehitus) ja savikrohvimist samavõrd hinnatud Marko Kikas (Saviukumaja OÜ) ning tänu LEADER-programmile on see osalejatele tasuta. Aga et tühi kott püsti ei seisa, siis toitlustamiseks tuleb osalejail tasuda iga 2 päeva eest 15 eurot. Soovijad saavad Jaagole ööbima-telkima jääda, kiirematele registreerujatele on aidas pakkuda ka paar voodikohta.

Osalemiseks registreeru palun e-kirja-aadressil inga@jaagotalu.eu või telefonil 5297919. Samast saad abi, kui sul on koolituse kohta küsimusi.

Kohtumiseni Jaagol!

Jaago talu perenaine Inga ja peremees Tairo

Koolitust toetab:


Kommentaarid