Selel hooaja esimene Jaago sõprade ring 26. oktoobril: pikanööriköide

Ahoi armsad Jaago sõbrad!


Nagu pealkirjas nimetet, on meie selle hooaja esimene trehv 26. oktoobril kell 18.00. Jah, silmad ei peta, tegu on reedega. Ja nii ka edaspidi, vähemalt sel semestril. Elan ju juba septembrist saadik koolirütmis ja et mul on nii esmasba, teisiba kui neljaba hilise õhtuni kool, jätab see muudeks asjatoimetusteks vabaks vaid kesknädala ja reede. Ühel siis vastavalt saviõdakud ja teisel Jaago sõprade ring.

Tegelikult olen juba pikemat aega meie kohtamiste järele igatsenud ja praeguseks peaks küll kõigil naerid salves olema. Nii saab käsitöise hooajaga lõpuks ometi pihta hakata. Selle sügise teemad kuni jõuluni on kõik viimseni seotud raamatute, kirjutamise, lugemise, paberikunsti ja tušipottidega. Järgemooda võtame läbi mõned põnevad köitmisvõtted, vana raamatu restaureerimise, luksusliku järjehoidja, ehk ka pisut kalligraafiat..... Täpne järjekord sõltub sellest, kui ruttu ja milliseid materjale mul õnnestub hankida ja kuidas edenevad läbirääkimised külalisesinejatega.

Esimesel korral hakkame kohe pihta köitmistöödega. Kasutame vana ja uut paberit, tekstiili, paelu, pärleid ja muud isuäratavat. Motoorseks tegevuseks valmistumise kõrval tasub valmis panna ka teejoomis- ja jutuajamismusklid.

 


Kommentaarid