Jaago suvelaager 2012

11.-12. augustil on Jaago talus Tartumaal jälle suvine laagriaeg, kuhu ootame nii käsitöökirglikke kui ka esialgu-veel-arglikke huvilisi. Kahe päeva kestel suskame näpud savisse, teeme kingsepatööd, lõikame kartongi, segame suhkrut, liimime kangast ja õmbleme vilti. Iga töö oleme valinud nii, et oleks jõukohane algajale, aga pakuks põnevust ka kogenud käsitöölisele. Lisaboonuseks on murusse torgatavad varbad, õhtune saun, ritsikasirin ja sume ööaeg - kõik puha lihtne luksus ja maamõnulemine. Esmakordselt toimub laager uue käsitööküüni katuse all, millele sel kevadel talguliste abiga ajutised seinad püstitasime.

Osavõtutaks ja –maks on 35 eurot, millesse mahuvad kõik materjalid, töövahendid ja juhendamine. Toitlustamine (hommikune, lõunane ja õhtune kõhutäide) lisab laagrimaksule 17 eurot. Laagrilaua katab Põlva talupood, kes on oma asjaks võtnud hää seista ehtsa eestimaise toidu eest. Leivakott võib muidugi ka omal kaasas olla.
Ööbimine oma telgis või mati peal, käsitööküüni katuse all või aidas.
Lähemat infot laagri kohta küsi perenaiselt telefonil 5297919 või e-kirja-aadressil inga@jaagotalu.eu
Laagrisse registreerumine veebilehe www.jaagotalu.eu vasakus allservas või meili teel.
Kohtumiseni Jaagol!
Inga
Jaago talu perenaine
5297919
http://www.jaagotalu.eu/

Laagri programm*

Laupäev, 11. august
10.00-11.00 Saabumismelu
11.00-13.00 Köitmistöö. Kaante ettevalmistamine
13.00-15.00 Kingade tuunimine
15.00-16.00 Lõunane kõhutäide
16.00- 19.00 Klõpskott ja suhkrukoorija
19.00 Õhtune kõhutäide
20.00- Saun

Pühapäev, 12. august
9.00-10.00 Hommikune kõhutäide
10.00-14.00 Keraamika
14.00-15.00 Lõunane kõhutäide
15.00-18.00 Köitmistöö
18.00-19.00 Õhtune kõhutäide

Tekstiili riietatud päevaraamat
Köidame kokku ja paneme riidesse raamatu, millesse hää märkmeid teha või fotosid koguda. Puha taaskasutusprojekt, sest nii märkmikupaber kui pealisrõivas on juba käigus olnud ja otsibki uut hingamist.

Kingade tuunimine
Kapinurka seisma jäänud mugavad igavavõitu kingad muutuvad aksesuaaride abil pilgupüüdjaiks.

Klõpskott ehk tengelpung
Sõltumata east, suurusnumbrist või stiilist kulub piigadele üks klõpskott alati ära: asisematel peenraha või lausa paberikupüüride hoidmiseks, romantikutel pärlipuru jaoks ja vahepealsetel huulepulga ja peegli sissesuskamiseks. Õpime nupuklõpsudega kotitoorikule ise sobiva lõike konstrueerimist ja koti valmisõmblemist.

Suhkrukoorija
Laagrisauna suundub igaüks hästilõhnava kehakosmeetikumiga, mis tavapärastest kipitavatest soolakoorijaist tehtud hoopis nahka imepehmeks jätvast toorsuhkrust. Pihuga häid lõhnu ja nahka pehmendavaid võideid lisaks ja suvenaine ongi valmis!

Liigagi lilleline keraamika
Millal siis veel lasta lilledel pähe lüüa kui mitte sumedal lõhnaval suveajal? Moonid ja roosid, kannikesed ja karikakrad, kõik paneme nad õitsema ise tehtud keraamikal. Kirsiks tordi peal on suvelaagriks valitud glasuuride värvipalett: puha kommiroosa, taevakarva sinine ja türkiis, sekka tumepunast, päikseloojanguleegitsevat ja õunarohelist.

*Korraldaja jätab endale õiguse teha laagrikavas muudatusi

Kommentaarid