Jaago sõprade ring 8. märtsil: naistepäevakäpikud

Meie trehvamisse tuli nüüd pikem paus, sest kuri tõbi niitis mu ajutiselt lausa jalust ja pidime oma kokkulepitud käpikuteema kaks nädalat edasi nügima. Ju see kõik ikka nii minema pidigi, sest vahepeal olen kindaasjanduses paljupalju targemaks saanud. Näppu sattus kindaraamat, milles lisaks asjalikele lõigetele ja juhatustele kindaajaloost nii paeluvalt kõneldud, et lugesin nagu hääd jutukat. Ja Räpinas koolis käies kaevasin sekkarituuril aksessuaarikastist (50 sendi eest!) välja tõeliselt peened nööbilised nahkkindad, mis justkui kolmekümnendatest pärit. Kreemikat värvi, üliõhukesest nahast, nööbid alles siidpaberisse mässitud. Minu lennukas vaimusilm manas kinnaste juurde kohe siidisukad, vesilokid ja kõrge kontsaga kingad, kübarakese, pitskrae ja neti kostüümi. Võinuksin vanduda, et erinevalt tavalisest spetsiifilise desinfektsioonilehaga sekkarikraamist hõngus kinnastest kerget lavendlilõhna ja silmi kinni pannes kuulsin justkui vana head ameerika muusikat.


Minu maanaisenäppe ei onnestunub tibatillukestesse sõrmikutesse (nr 3, laiuselt Jaagupile parajad, aga pikkade sõrmedega:)) küll kuidagi mahutada, aga paljast vaatamisest ja katsumisestki tekkis tunne, et kindad peavad tüdrukutel ikka tõesti naiselikud olema. Allolev kindapaar on sellestsamast tundest sündinud ja tekitab loodetavasti teiski tahtmise endale ise ühed ilusad romantilise olemisega kevadkindad õmmelda. Saatuse sõrm näitab näpuga siinkohal nende peale, kes hinges meiega juba eelmisel korral liituda ihkasid, aga sellel või teisel põhjusel tulla ei saanud. Tule nüüd! 8. märts on ideaalne päev endale millegi toreda lubamiseks ja tegemiseks.

Ilusateks kinnasteks pole vaja muud, kui üht vana villast kampsunit (vähemalt 80% villa!), lõnga ja natu seltskondlikku nokitsemist. Pane kampsun muu pesuga pesumasinasse ja vanuta 40-kraadises pesus hargnematuks. Sellest saab käpparite toormaterjal. Võta kaasa ka sobivat tooni lõngakera ja parajad vardad. Kui kudumine kananaha peale ajab, siis saame ka ilma läbi ;) Ja siis näeme juba Jaagol. Ikka neljapäeval, 8. märtsil, kell 18.00. Anna palun tulekust teada ka, siis tean oodata.

Purkipanemiseks võta kaasa kolm ja pool euroraha. Ja kui villast materjali võtta ei ole, tule ikka, meil on ajaga kogunenud päris esinduslik kampsunipark, millest leiad kindlasti sobiliku ;).

Kohtumiseni Jaagol!

Kommentaarid