Jaago sõprade ring 27. jaanuaril: kindakirjalised lauakatted

Meie viimasest kohtumisest on omajagu möödas ja seoses meie peres aset leidnud kontimurdvate sündmustega mõtlesime vahepeal juba, et saab veelgi olema. Aga nüüd on kõik korras ja seepäras kutsun selle aasta esimese Jaago sõprade ringi kokku juba sel neljapäeval, 27. jaanuaril. Ikka 17.30 ja sealt edasi, ikka Jaagol.
Ette võtame väga asise töö- valmistame esemeid, mida meil tavatsetakse nimetada tablettideks (viimasel ajal Jaagupist inspireerituna ka potlettideks). Need on veekindlast vm materjalist lapatsid, mida lödilõugadele ja muidu ekstensiivsetele sööjatele taldriku alla asetada, et laualina enam-vähem puhtaks jääks. Niisiis lauakatted, kohanäitajad, taldrikualused.... mõelge ise veel nimetusi juurde.
Et aga igaüks nende aluste peale, nagu kord ja kohus, ahhetaks (ja võib-olla lödistamisegi unustaks), oleks paras aeg välja kraamida perekondlikud kindakirjad, sukamustrid või sokisääred. Nimelt laename oma lauakattele ornamendi just kinda- ja sukakirjadest ning vanaema kootud armas muster on selleks väga paslik. Kel kirja (või kudumit, millelt see maha joonistada) võtta ei ole, leiab selle siit.
Materjalikulu on sel korral minimaalne, aga palun endaga kaasa rabada leht ruudulist paberit, paar kääre ja võimalusel haamer. Tasku pista veel lisaks 3 ja 50 suurepärast euroraha, selle paneme laua peale purki.
Kohtumiseni neljapäeval!
Inga

Kommentaarid