Jaago sõprade ring 25. veebruaril: rahvuslikud paelad ja nöörid

Päev peale vabariigi aastapäeva kohtume Jaagol, et end põhjalikult rahvuslikke paeladesse ja nööridesse mässida. Võtame kindlasti ette kaaruspaela, mis on paljudele tuttav eelkõige mulgi kuue punase nöörkaunistusena, aga mida muudes värvides kasutati rahvarõiva ilustamiseks kõikjal Eestis. Teiseks teeme näpunööri, mis on rahvusliku nööri "säästuvariant"- käib kiirelt ja saab igasuguseks otstarbeks kasutada. Ja kui jõuame, siis vaatame üle ka kihnu südamepaela.
Materjalile ei kulu sedakorda midagi, sest igaüks pistab tulles tasku kaks eri värvi villase lõnga kerakest. Värvidest sobivad hästi munane ja must või punane ja valge, punane on vanast ajast tuntud kui kaitsemaagiline värv ning must ja valge toovad selle ilusti esile. Lõng olgu keskmise jämedusega.
Kaaruspaela tegemiseks tuleks endale soetada isiklik kaarushark, mis Eesti Rahva Muuseumi poes Näituse tänaval maksab 45 krooni. Kes annab mulle hiljemalt esmaspäeva õhtuks teada, et tema on tulija ja hargihuviline, sellele võin töövahendi ise ära osta. Niisiis, palun registreeruge seekord tulijateks ja mittetulijateks, esimesi on ikka loodetavasti rohkem.
Kohtumiseni kell 18, ikka meil!

Kommentaarid